Oğlak Burcu



Oğlak burcu zodyaktaki onuncu burçtur. Sorumluluklar, disiplin, kendini kontrol altında tutma, ve idare konularıyla ilgilidir.

Haritanızda Oğlak burcunun bulunduğu yerlerde daha disiplinli ve çalışkan, sorumlulukların bilininde, ancak yine de daha karamsar olabilirsiniz. 

Güneş Oğlak burcunda 21 Aralık - 20 Ocak tarihleri arasında bulunur. Bu tarihler kış mevsiminin başlangıcına denk gelir. 

Oğlak burcu olgun yapısı ve ağır başlılığıyla bilinen bir burçtur. Kendini çok fazla ön plana atmak istemez ve düşünmeden hareket etmemeye çalışır. Tıpkı diğer Öncü grup burçları gibi Oğlak burcu da hedef odaklıdır ancak diğerlerinden farklı olarak Oğlak burcu hedeflerine ulaşırken tamamen stratejik hareket eder. 

Toprak grubuna ait bir burç olarak yaptığı işleri sağlam temeller üzerine oturtarak yapmaya çalışır çünkü temeli sağlam olmayan her şeyin bir gün yıkılacağının doğal olarak bilincindedir. 

Diğer Toprak grubu burçları gibi Oğlak burcu da materyalisttir. Ancak bu burç materyal varlığa sahip olma odaklı yaşamaz. Sahip olduğu şeyleri hayattaki hedeflerine ulaşmak için bir araç olarak görür ve onları buna yönelik kullanmaya çalışır. 

Oğlak burcu için asıl önemli olan şey hayatta geleceği noktadır. Dürtüsel olarak devamlı en tepeye ulaşmaya çalışır ve bunu yaparken de çok dikkatli davranır, eğer dikkatli olmazsa en ufak bir hatasında her şeyin yıkılacağını ve tekrar başa döneceğini düşünür. 

Oğlak burcu para konusunda değişken bir tavır gösterir. Örneğin eğitim ya da umut vaat eden yatırımlara karşı oldukça bonkör davranır, çünkü bu yatırımlar bir amaca ulaşması için hizmet eder. Ancak fuzuli olarak gördüğü şeylere karşı son derece cimri davranabilir. Yine de genel olarak para konusunda tutumlu davranma eğilimindedir. 

Oğlak burcu tıpkı Akrep burcu gibi doğal depresif bir burçtur. Oğlak burcunun mutsuzluğu hayatın zorluklarının ve kısıtlamalarının erken yaşlardan itibaren farkına varması yüzündendir. Hayatı son derece rahat ve güzel geçiyor olsa bile haritasında Oğlak burcu güçlü olan bir insan hayatın ne olduğunu daha çok erken yaşlarda fark eder. Ancak olumsuzlukların bilincine vardıktan sonra olumlu şeyleri görmezden gelme eğilimi de taşır. 

Oğlak burcu bu konuda Yay burcunun tam tersi olarak görülebilir. Yay burcu genç yaşlarda sınırların farkına varmadan, sadece hayatın eğlenceli kısmına odaklı yaşamaya çalışırken, aynı yaşlarda Oğlak burcu hayattaki kısıtlamalara ve olumsuzluklara odaklıdır ve olumlu şeylerin öneminin henüz farkında değildir. Ancak olgunlaştıkça, Yay burcu hayatın o kadar da sınırsız olmadığını fark ederken, Oğlak burcu da sınırlara rağmen mutluluğun ulaşılabilir bir şey olduğunu fark eder. Jüpiter ve Satürn enerji anlamında tam olarak karşıt gezegenlerdir ve ikisi arasında denge sağlanması kişiyi gerçek olgunluğa ulaştıracak olan şeydir. 

Oğlak burcu doğal yapısı nedeniyle her ne kadar ciddi ve melankolik olsa da karanlık bir mizah anlayışı da vardır. 

Oğlak burcunun yönetici gezegeni Satürn'dür. Satürn'ün nasıl bir gezegen olduğunu Satürn yazımızda zaten açıklamıştık. Bu gezegenin Oğlak burcuna yarattığı etki başlarda çok ağırdır. Küçük yaşlarda Oğlak burcu haritasında yoğun olan bir insan son derece utangaç, içine kapanık ve melankolik olabilir. Bunun nedeni de bu burcun olumsuzluklara kafasını daha çok takması yüzündendir. Ancak Oğlak burcu kolay kolay pes eden bir burç değildir ve zamanla önüne çıkan olumsuzlukları ve engelleri aşmayı başardıkça ve deneyim kazandıkça kendine olan güveni en az bir Koç burcu kadar yüksek olabilir. Oğlak burcu Öncü gruptan bir burç olarak değişime açıktır ve bu burca değişimi yaşatacak olan şey de zaman ve deneyimdir. 

Bu burç deneyimlerine çok değer verir ve kendine güveni geldiği zaman risk almaktan ve hatalar yapmaktan korkmaz. Çünkü deneyimlerini ve hatalarını birer ders olarak görür ve aynı hatayı ikinci kez yapmamaya çalışır. 

Haritada Oğlak burcunun bulunduğu yerlerde erken dönemlerde, özellikle kişinin hayatının ilk yarısında bazı gecikmeler ve engellerle karşılaşılabilir. Bu tarz şeylerle karşılaşılması kişiyi o alanlarla ilgili daha çok çalışmaya ve hırslanmaya itebilir, sonuç olarak da, uygun zaman geldiğinde (özellikle ilk Satürn dönümünden sonra) kişi bu alanlarla ilgili hediyesini sağlam temellerle ve kalıcı olarak elde etmiş olacaktır. 

Oğlak burcu için, özellikle belli bir yaştan sonra statü çok önemli bir hale gelir. Hayatta belli bir yere gelmek ve saygınlık kazanmak bu burç için çok önemlidir. 

Oğlak burcunun gecikme yaşamasındaki nedenlerden biri de, eğer dış etkenleri saymazsak, ciddi anlamda güvene ihtiyaç duyması ve bu yüzden de bir şeyi kolay kolay kabul etmemesidir. 

Son derece sadıktır ve istediği şeyler konusunda hırslıdır. Ancak zaman zaman (Boğa burcu kadar olmasa bile) inatçı olabilir ve farklılıkları kabul etmek konusunda zorlanabilir. 

Hedeflerine ve sorumluluklarına karşı disiplinli bir yaklaşımı vardır. İstikrarlı ve stratejik bir şekilde hareket eder ve geçici başarılardan çok kalıcı olanlara ilgi duyar. 

Oğlak burcu insan vücudunda dizleri, kemikleri, bacakların üst kısmını (femur), deriyi ve dişleri yönetir. 

Oğlak burcunun haritada yönettiği ev Onuncu Ev'dir. Bu ev bir insanın dışarıdan (toplum içinde) nasıl bir tavır sergilediği, kariyeri, statüsü, kendisiyle hemcins olan ebeveyni, otoriteye bakış açısını ve otorite konumundaki insanlarla olan ilişkisini ve iş hayatında nasıl biri olabileceğini gösteren evdir. 

Oğlak burcunun sembolü: 


Oğlak burcunun Tarot kartı Şeytan kartıdır:


Bu kart kötü bir anlam taşımaktan çok materyal dünya ile olan bağı ifade eder. 

Yorumlar