Yengeç Burcu Dekanları




Yengeç Burcu Birinci Dekan 

Bu dekanın geleneksel yöneticisi Venüs, modern yöneticisi ise Ay'dır. 0-10 dereceleri arasındadır. Eğer doğum gününüz 21 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasına denk geliyorsa Güneş'iniz bu dekandadır demektir. Yengeç burcunun en duygusal dekanıdır.

Bu dekan genellikle sabit fikirli bir yapı sergiler ve fikirlerini kolay kolay değiştirmez. Geçmişine aşırı bağlıdır ve hafızası çok güçlüdür, geçmişte yaşadıkları şeyler bugünkü fikirlerinin oluşmasını sağlamıştır. İnsanlara karşı (bazen gereğinden fazla) şefkatli olabilir ve fedakarlıklar yapabilir. Yakın arkadaşlarına kendi çocuğuymuş gibi bağlanabilir ve onlara karşı çok korumacıdır. Bazen kıskanç davranışlar sergileyebilir. Kötü durumda olan insanlara karşı son derece anlayışlıdır. Elinden geldiği kadar kendi açısından doğru ve ahlaklı olarak gördüğü işleri yapmaya çalışır. Kariyer anlamında pek hırslı değildir, eğer işine karşı duygusal bir bağ kuruyorsa ve içindeki duyguları yaptığı işle anlatabiliyorsa işinde çok başarılı olabilir. Dışa dönük ve canlı bir yapısı vardır. Çevresindeki insanlara karşı aşırı hassastır ve ruh hallerinden elinde olmadan etkilenir. Bu yüzden negatif insanlar yerine daha pozitif olan insanlarla vakit geçirmesi daha sağlıklı olacaktır. Aşırı duygusaldır ve empati kurma yeteneği çok güçlüdür. Sevdiği insanlara karşı çok sadıktır ve onlardan da kendine karşı öyle olmalarını bekler. Eğer bir insanla ilgili herhangi bir hayal kırıklığına uğrarsa çok feci bir şekilde yıkılır ve toparlanması da uzun zaman alabilir. Duygusal anlamda çok derindir. Bu dekanın sanata karşı ilgisi ve yeteneği çok büyüktür. Sanatla alakalı aktif olarak bir şey yapmasa bile pasif olarak katılımda bulunabilir. İnsan doğasını ve yapısını çok iyi anlar. 

Bu dekanın 0-6 derecelik devresini Mars yönetir. Yengeç burcu bu devrede daha dışa dönüktür ama duygusal anlamda daha kıskanç ve agresif olabilir. Mars'ın etkisi nedeniyle aşırı alıngan ve hassas olabilir. Ama bağlı olduğu değerler için savaşmaktan kesinlikle çekinmez. 7-10 derecelik kısma düşen devreyi ise Jüpiter yönetir. Burada daha iyimser bir hava hakimdir ama bu burca, özellikle Venüs bu devrede ise aşırı kilo alma eğilimi verebilir. Vücudu çok kolay su toplar ve yağ biriktirmeye müsaittir. Bu yüzden elinden geldiğince hareket etmesi gerekir. 

Güneş'i bu dekanda olan ünlüler: 

Deniz Seki, Prenses Diana, Prens William, Erkin Koray, George Orwell, Dan Brown, Müjde Ar, Serenay Sarıkaya, Türkan Şoray, Liv Tyler, Pierre Cardin, Jean-Jacques Rousseau, Lee Min Ho, George Michael, Ariana Grande, Barış Akarsu, Mike Tyson, Harun Tekin, Pamela Anderson.  


Yengeç Burcu İkinci Dekan 

Bu dekanın geleneksel yöneticisi Merkür, modern yöneticisi ise Mars'tır. 11-20 dereceleri arasına denk gelir. Eğer doğum gününüz 2-12 Temmuz tarihleri arasındaysa Güneş'iniz bu dekandadır demektir. Yengeç burcunun en iletişimci dekanıdır. 

Yengeç burcu normalde sessiz burçlar kategorisine düşse de bu dekandaki Yengeçler devamlı olarak iletişim kurma ihtiyacı hissederler. Özellikle duyguları hakkında konuşmak onlar için önemli bir ihtiyaçtır. Bu dekan ayrıca kitaplara karşı aşırı ilgi duyma gibi bir özellik verebilir. Tercih ettikleri kitaplar genellikle dram ya da romantik türünde, duygularını canlandıran kitaplar olabilir. Bu dekan insanlara kolay kolay güvenmez ve çok şüphecidir. Bir insana güvenebilmek için ilk önce o insanın güvenini kazanmasını bekler. Bir insana tam olarak güvenmeden o insana içini açamaz. Yengeç burcunun diğer dekanları kadar geçmişine bağlı olmasa da ailesine ve sevdiklerine aşırı bağlıdır. Sevdiği arkadaşlarını ailesinin bir parçası gibi görebilir ve onlara aşırı düşkündür. Ama bu burcun kıskançlık özelliği bu dekanda en üst seviyede olduğu için sevdiği insanların en ufak bir hatasında deliye dönebilir. Arkadaşlıkları ve ilişkileri genellikle uzun ömürlü olmaya eğilimlidir. Yengeç burcu bilinçaltında bu kişileri ailesinin bir parçası olarak gördüğü ve aile kavramı da bu burç için kesinlikle yıkılamaz bir kavram olduğu için kötü muameleye maruz kalsa bile kolay kolay ilişkilerini bitiremez. Kendini rahat hissetmediği ortamlarda içine kapanık biri olarak görünebilir ama rahat hissettiği ortamlarda tam tersidir. Kendini güvende hissetmesi çok önemlidir yoksa kendini olduğu gibi ifade etmekten çekinebilir. Yine de gerektiğinde sesini çıkarır. Bu dekan Yengeç burcunun diğer dekanlarına göre daha atılgan bir dekandır. 

Bu dekanın 11-13 dereceye denk gelen devresini Jüpiter yönetir. Yengeç burcunun kilo alma eğilimi bu dekanın hareketli yapısı nedeniyle nötr bir hale gelir. Ama yemeğe yine de çok düşkündür ve dikkat etmesi gerekir. Duygusal anlamda kendini boşlukta hissettiği zaman fazla yemek yeme eğilimi olabilir. Genel anlamda iyimserdir ve insanlarla olan ilişkileri güçlüdür. 14-20 derecelik devreyi ise Merkür yönetir. Yengeç burcu burada çok hareketlidir, özellikle Merkür ya da Güneş bu dereceler arasındaysa aşırı konuşkan bir yapı söz konusu olabilir. Yazı yazmaya, özellikle duyguları üzerine yazmaya karşı bir yeteneği olabilir. 

Güneş'i bu dekanda olan ünlüler: 

Nikola Tesla, Frida Kahlo, Tuba Büyüküstün, George W. Bush, 50 Cent, İsmail YK, Ringo Starr, Murat İlkan, Tom Hanks, Giorgio Armani, Franz Kafka, Courtney Love, Julian Assange, Ali Poyrazoğlu, Sekizinci Henry, Julius Caesar, Herman Hesse, Tom Cruise, Aşkın Nur Yengi, Sylvester Stallone, Üçüncü Murat. 


Yengeç Burcu Üçüncü Dekan 

Bu dekanın geleneksel yöneticisi Ay, modern yöneticisi ise Jüpiter'dir. Eğer doğum gününüz 13-22 Temmuz tarihleri arasındaysa Güneş'iniz bu dekandadır demektir. Yengeç burcunun 21-30 dereceleri arasındadır. Bu dekan Yengeç burcunun en zor dekanıdır. 

Yengeç burcunun etkilerini çok net bir şekilde göstermekle birlikte Ay'ın çift etkisi nedeniyle en değişken dekandır. Ruh hali çok çabuk değişir ve duyguları daima inişli çıkışlıdır. Zıt kutuplar arasında gidip gelebilir. Bir an çok mutlu, pozitif, hayatından memnun biriyken bir dakika sonra aşırı mutsuz, depresif, her şeyden nefret eden bir ruh haline bürünebilir. Hayal gücü çok kuvvetlidir ve edebiyata yönelik bir yeteneği olabilir. Yengeç burcunun ruh hali en dengesiz olan dekanı bu dekandır. İnsanlara karşı davranışları da ruh haline göre değişebilir. İlişkilerde karşı tarafın hatalarına çok odaklıdır ve olumsuz olarak gördüğü şeyleri kafasına çok takar. Özellikle Venüs, Ay ya da Güneş'in bu dekanda bulunması bu kişiyi ilişkilerde zor biri haline getirebilir. Karanlık yönlerini insanlara yansıtmaması için yazı, resim, müzik gibi yaratıcılığını kullanmasını gerektiren alanlara yönelebilir. Hayal gücü çok kuvvetlidir ve kafasında çeşitli senaryolar üretmeye müsaittir, ama bu durumu insanlara fazla yansıtmamak için bu tarz alanlarla ilgili işler yapabilirler. Bazı durumlarda bipolar eğilimleri olabilir. İyi olduğunda çok iyi, kötü olduğunda ise çok kötü olabilir. Bu dekanda bulunan gezegenler zıt yönlerinin farkındadır ama bu ikisi arasında denge kurmakta zorlanabilir. Ev işlerinde, özellikle yemek yapma konusunda becerikli olabilir ve üstüne giderse çok iyi bir aşçı olabilir. Bu dekanda bulunan gezegenlere, özellikle az önce bahsettiğim üçlüye, devamlı olarak anne ya da babalık yapabilecekleri bir insan lazımdır yoksa kendilerini boşlukta hissedebilirler. Çok iyi bir anne ya da baba olabilirler ama fazla korumacı davranırlar. 

Bu dekanın 21-27 derecelik kısmını Venüs yönetir. Bu kısım pozitif olmaya daha eğilimlidir ama yine de güçlü bir değişkenlik söz konusudur. Aile ve ev konusunu ilgilendiren işlerde, özellikle ev içi tasarımı ya da aşçılık gibi konularda çok yetenekli olabilir. İlişkilerinde birlikte olduğu insana anne ya da babası gibi davranma eğilimi taşır. 28-30 derecelik kısmı ise Satürn yönetir. Satürn burada dengesiz yapıyı daha sabit hale getirir ama sabitlediği yer genellikle daha karamsar bir yerdedir. 

Güneş'i bu devrede olan ünlüler: 

Angela Merkel, Yıldız Tilbe, John Dee, Harun Kolçak, Selena Gomez, Gustav Klimt, Sezen Aksu, Nelson Mandela, Robin Williams, Ernest Hemingway, Selçuk Yöntem, Carlos Santana, Tan Sağtürk.


Yorumlar