Aslan Burcu Dekanları




Aslan Burcu Birinci Dekan: 

Bu dekanın geleneksel yöneticisi Satürn, modern yöneticisi ise Güneş'tir. Aslan burcunun 0-10 dereceleri arasına denk gelir. Eğer doğum gününüz 23 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasındaysa Güneş'iniz bu dekandadır. Aslan burcunun en otoriter dekanıdır. 

Bu dekan, en otoriter iki gezegen olan Satürn ve Güneş'in etkisi altındadır. Daima ön planda olmak ve insanların arasında ışıldamak ister. Eğer bir alanda yüksek bir mevkide değilse oraya ulaşabilmek için elinden geleni yapar. Çok çalışkandır ama hedeflerine ulaşabilmek için yine de kendinden taviz vermez. Çalıştığı alana ve işe çok bağlıdır ve kısa sürede işinde yükselebilir. Statü bu dekan için çok önemlidir. Bazen sadece statü sahibi olabilme amacıyla yaptığı işi seçebilir. Kariyer odaklıdır. Bu dekan için güç elde etmek çok önemlidir yalnız bunu ego tatmini için yapmaz. Kariyer alanında sahip olduğu potansiyelin bilincindedir ve katkılarının insanlara faydalı olması için uğraşır. Zaman zaman aşırı savunmacı davranabilir ve hassas bir egosu vardır. Son derece tutkulu ve kararlıdır, sabit bir burç olarak ve Satürn'ün de etkisiyle karar vermesi zaman alabilir ama kararını verdiğinde de fikrini çok zor değiştirir. İçinde çok yumuşak ve hassas bir yapısı vardır, zaman zaman utangaç ve çekingen hissedebilir ama bunları dışarıya elinden geldiğince yansıtmamaya çalışır. Güçlü olmaya ve güçlü görünmeye çok önem verir. Son derece yaratıcıdır ve hiçbir işe yaramıyormuş gibi görünen şeylerden bile harikalar yaratabilir, hayal gücü çok güçlüdür. İlişkide birlikte olduğu insana çok bağlanır ve genellikle uzun süreli ilişkileri tercih eder. Çevresindekilere, özellikle sevdiği insanlara karşı çok sadıktır ve onların mutluluğuna önem verir. Sevdiği insanların normalde katlanılmayacak özelliklerine katlanabilir. 

Bu dekanın 1-6 derecelik devresini Satürn yönetir. Bu devredekiler biraz daha ciddi ve sakin bir yapıda olabilir, aynı zamanda biraz melankolik ve utangaç da olabilirler. 7-10 derecelik kısmı ise Merkür yönetir. Aslan burcu burada biraz fazla geveze olabilir ve arkadaş gruplarını ve konuşmaları devamlı olarak domine etmeye çalışabilir. Edebiyata yönelik bir yeteneği olabilir, ya da sadece kitap okumayı seviyor olabilir. 

Güneş'i bu dekanda olan ünlüler:
Slash, Sibel Can, Daniel Radcliffe, Arnold Schwarzenegger, Christopher Nolan, Jennifer Lopez, Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, Jason Statham, Mick Jagger, Claudius, J.K. Rowling, Sandra Bullock, Emily Bronte, Yves Saint Laurent, Carl Jung, Alexandre Dumas, Aldous Huxley. 


Aslan Burcu İkinci Dekan

Bu dekanın hem geleneksel, hem de modern yöneticisi Jüpiter'dir. 11-20 dereceleri arasına denk gelir. Eğer doğum gününüz 3-12 Ağustos tarihleri arasındaysa Güneş'iniz bu dekandadır. Aslan burcunun en abartılı dekanıdır. 

Bu dekan her şeyden önce spontane yaşam tarzıyla dikkat çeker. Jüpiter'in etkisi nedeniyle de olumlu ve olumsuz özellikleri çok abartılıdır. Her zaman gözlerin üzerinde olmasını ve dikkat çekmek ister, bu yüzden tavırları ve giyim tarzı biraz abartılı olabilir. Gösterişli ve kaliteli olan her şeyi sever. Aşırı dramatiktir ve oyunculuk yeteneği olabilir. Taklit yapma konusunda çok başarılıdır, eğlenmeyi sever, aynı zamanda çevresindekilerin onunla birlikte eğlenmesi için de çaba harcar. Açık sözlüdür ve fikrini söylemekten asla çekinmez. Kafasının içinden o anda ne geçiyorsa olduğu gibi söyleyebilir, bu yüzden elinde olmadan her konuda dürüst davranır. Sözlü tartışmalardan asla çekinmez. Bazen insanlara patronluk taslayabilir, ya da bunu isteyerek yapmasa bile konuşma tarzı yüzünden dışarıdan öyle yapıyormuş gibi algılanabilir. Hedefleri çok yüksektir ve idealisttir. Lükse biraz fazla düşkün olabilir, aynı zamanda kalite bu dekan için çok önemlidir. Özellikle Güneş ya da Venüs bu dekandaysa kişi bulunduğu yerde daima bir numara olmak ister, bunun için de elinden geleni yapar. Giyim tarzı genellikle abartılıdır ama yine de şık görünmeyi başarır. Organizasyon konusunda yeteneklidir, insanların yapmak istemedikleri işleri bile başarıyla yerine getirebilir. 

Bu dekanın 11-13 dereceleri arasında bulunan kısmını Merkür yönetir. Burada kişi iletişimde aşırı dobra bir tavır sergileyebilir. Ne görüyorsa, ne düşünüyorsa, ne hissediyorsa olduğu gibi söyler. Düşünceleri genellikle derindir ve bir şeyi kabul etmeden önce kafasında her türlü ayrıntısını sorgular. 14-19 derecelik kısmı Venüs yönetir. Burada Aslan burcu en dramatik haline bürünür. Oyunculuk yeteneği çok güçlüdür, aynı zamanda moda, saç tasarımı, makyaj gibi konularla ilgili olabilir. Dış görünüşü bu dekan için aşırı önemlidir. Bu dekanın 20. derecesini Jüpiter yönetir. Aslan burcu burada statüye diğer devrelerden daha az önem verir ve özgürlüğüne daha düşkündür. 

Güneş'i bu dekanda olan ünlüler: 
Cemil İpekçi, Barack Obama, Kylie Jenner, Cara Delevigne, Orhan Gencebay, Andy Warhol, Neil Armstrong, Hulk Hogan, Demir Demirkan, François Hollande, Louis Armstrong, Whitney Houston, Martha Stewart, Meryem Uzerli, Bruce Dickinson, Louis Vuitton, Antonio Banderas, Helena Blavatsky, Mata Hari, Melek Baykal, Burcu Güneş, Guy de Maupassant, Nevra Serezli, Muazzez Ersoy, Knut Hamsun, Chris Hemsworth, Audrey Tautou, Zuhal Olcay, James Hetfield. 


Aslan Burcu Üçüncü Dekan

Bu dekanın hem geleneksel, hem de modern yöneticisi Mars'tır. Aslan burcunun 21-30 dereceleri arasına denk gelir. Eğer doğum gününüz 13-22 Ağustos tarihleri arasındaysa Güneş'iniz bu dekanda demektir. Aslan burcunun en tipik özelliklerini yansıtır. 

Bu dekan içsel anlamda kendini bir kral ya da kraliçe gibi görür ve daima öyle hissetmek ister. İnsanlarla olan ilişkilerinde en çok önem verdiği şey sadakat konusudur. İhanete ve sadakatsizliğe kesinlikle katlanamaz ve böyle bir durum ile karşılaştığında hem kendine hem de karşısındaki insana karşı aşırı yıkıcı davranabilir. Gururu incindiği zaman karşı tarafı tamamen silebilir. Bu tarz durumlar bu dekanı derin bir depresyon yaşamaya iten durumlardır. Bunun dışında sevdiği insanlara aşırı özverili ve fedakar davranır. Çok cömerttir ve sevdiği insanlara karşı aşırı korumacıdır. Egosu çok güçlüdür ve kendine olan güveni çok yüksektir. Egoyla pek işi olmayanlar Aslan burcunun bu dekanıyla anlaşmakta zorluk çekebilirler. Ancak sahip olduğu ego sağlıklı bir egodur, kendini beğenmişlik düzeyinde değildir. Bu dekan bir konuda haksız olsa bile kendini ifade etme tarzı sayesinde karşı tarafı haklı olduğuna inandırabilir. Kendini daima haklı olmak zorunda hisseder, yalan söylemeyi pek sevmediği için de bir tartışmaya girmeden önce ya da bir şeyi savunmadan önce üzerinde detaylı bir şekilde düşünür ve araştırma yapar. Alıngan davranabilir. 

Bu dekanın 21-25 derecelik devresini Jüpiter yönetir. Aslan burcu bu devrede çevresindeki olumsuzluklara karşı daha duyarsızdır ve genellikle olumlu şeylere odaklanır. 26-30 derecelik devreyi ise Mars yönetir. Aslan burcunun en alıngan ve saldırgan devresi bu devredir. Hedef odaklıdır ama statü için zaman zaman aldığı gereksiz risklerden kaçınması gerekir.

Güneş'i bu dekanda olan ünlüler:
Coco Chanel, Ahu Tuğba, Madonna, Sagopa Kajmer, Charles Bukowski, Napoleon Bonaparte, Sinem Kobal, H. P. Lovecraft, Robert De Niro, Bill Clinton, Roman Polanski, Alfred Hitchcock.

Yorumlar