İkizler Burcu Dekanları



İkizler Burcu Birinci Dekan 

Bu dekanın geleneksel yöneticisi Jüpiter, modern yöneticisi ise Merkür'dür. İkizler burcunun 0-10 dereceleri arasına denk gelir. Eğer doğum gününüz 20-31 Mayıs tarihleri arasındaysa Güneş'iniz bu dekanda demektir. İkizler burcunun en çok ikilem yaşayan dekanıdır. 

Bu dekan düşünsel anlamda ciddi düzeylerlerde ikilemler yaşayabilir. Çok yönlü ve araştırmayı seven yapısından dolayı neredeyse her konu hakkında bilgi sahibidir ve bu yüzden olayları iki yönüyle de görebilme yetisine sahiptir. Durum böyle olunca da bu dekanın devamlı olarak ikilemlerde kalması çok yüksek bir olasılıktır. Aşırı değişken bir yapıya sahiptir ve bu burcun en değişken dekanı bu dekandır. Düşünceleri ve istekleri anlık olarak değişebilir. Yine de bu dekanın Jüpiter'in verdiği etkiyle spiritüel bir yanı vardır. Ruhsal anlamda kendini geliştirmek için çaba gösterebilir ve genel anlamda insan ruhuna ve ruhun varlığı konusuna ilgi duyabilir. Siyasete genel anlamda bir ilgisi vardır, ancak fanatik gibi belli bir siyasi görüşü benimsemekten çok siyaset konusuna daha genel bir açıdan bakmayı tercih eder. Kendini savunmayı pek beceremese de inandığı değerleri ve düşüncelerini sonuna kadar savunabilir (genellikle sözlü olarak). Zekidir ve zekasına hayranlık duyulmasını isteyebilir. Kendini tanımlayan en önemli özelliğinin zekası olmasını ve dış görünüşünden çok düşüncelerine önem verilmesini ister. iletişimi son derece güçlüdür ama biraz fazla geveze olmaya da eğilimi vardır. Dedikodu yapmayı sevebilir. Aynı anda birden fazla şey ile ilgilendiği ve ilgisini de çabuk kaybettiği için hayatında çoğu şeyi yarıda bırakabilir ya da bırakmak zorunda kalabilir. 

Bu dekanın 1-7 derecelik devresini Merkür yönetir ve İkizler burcu etkisinin en derin şekilde yaşandığı dekandır. İletişimi muazzamdır ve espri yeteneği gelişmiştir. Ama İkizler dual bir burç olduğu için bazen çok sessiz ve ciddi de olabilir. 8-10 derecelik kısma düşen devreyi de Jüpiter yönetir. İkizler burcu burada tamamen bağımsız ve özgür olmak ister. Hem düşünsel anlamda, hem de fiziksel anlamda sınırsız özgürlüğü savunabilir. Kısıtlanmalardan ve gereksiz bağlardan pek hoşlanmaz. Siyaset, din ve felsefe konularına ilgi duyabilir ama bakış açısı tamamen objektiftir.

Güneş'i bu dekanda olan ünlüler: 
Kraliçe Victoria, Kenan Doğulu, John F. Kennedy, Clint Eastwood, Nilüfer, Helena Bonham-Carter, Richard Wagner, Gülşen, Bob Dylan, Acun Ilıcalı, Kylie Minogue, Tamer Karadağlı, Naomi Campbell, Arthur Conan Doyle, İkinci Selim.


İkizler Burcu İkinci Dekan

Bu dekanın geleneksel yöneticisi Mars, modern yöneticisi ise Venüs'tür. Eğer doğum gününüz 1-11 Haziran tarihleri arasındaysa Güneş'iniz bu dekana düşüyor demektir. İkizler burcunun 11-20 derecelik kısmına denk gelir. Bu burcun en uçlarda yaşayan dekanı bu dekandır. 

Bu dekanın en belirgin özelliği aşırıya kaçma eğilimidir. Her şeyin sonuna kadar gitmek ister. Farklı olan şeyleri ve sınırları zorlamayı sever. Cinsellik konusuna aşırı düşkün olabilir. Hızlı düşünür ama konuşurken biraz dikkatsiz olabilir. Tamamen sınırlarda yaşar ve herkesten farklı bir yerde olmayı tercih eder. Hız tutkunu olabilir ama bu dekanda herhangi bir gezegeni (özellikle Mars) bulunan insanlar araba kullanırken özellikle dikkat etmelidir. Farklı şeyleri denemeyi sever ve İkizler burcunun en tipik özelliği olarak ilgisi çok çabuk dağılabilir. Hayatı boyunca bir çok tehlike ve riskli durum atlatır ama bunların neredeyse hepsinden bir şekilde kurtulmayı başarır. Dürüstlük konusunda sorunlar yaşayabilir ve dürüst olmama eğilimi olabilir. Bunun nedeni uyum sağlama dürtüsü yüzünden karşılarındaki insana göre değişmesidir. Aynı zamanda bazı amaçlarına ulaşabilmek için herkese farklı bir şekilde davranabilir. Bu dekandaki insanlar çevrelerinde popülerdir ve kıskananları çoktur. Bu yüzden kendilerine farkında olmadan düşman edinebilirler ve hak etmedikleri halde kötü davranışlara maruz kalabilirler. Bu dekan arkadaşlarına karşı son derece sadıktır ve elinden geldiğince onların yanında olur. Mars'ın etkisi nedeniyle hassas ve duygusal yönlerini insanlardan saklamaya çalışır. 

İkinci dekanın 11-14 derecelik devresini Jüpiter yönetir. Bu devredeki insanlar Mars'ın yıkıcı etkisine karşı doğal bir şans ve korumaya sahiptir. Başlarına bir iş gelse bile bir şekilde kendilerini kurtarmayı başarabilirler. Genel olarak olaylara karşı daha iyimser bir bakış açısına sahiptir. 15-20 dereceleri arasındaki devreyi Venüs yönetir. Bu devredeki insanlar sanata, özellikle oyunculuk ve sunuculuk gibi konuşarak ve hareket ederek yapılan işlere karşı büyük bir ilgi duyarlar ve bu alanlarda yetenekli olabilirler. 

Güneş'i bu dekanda olan ünlüler: 
Kerry King, Bülent Ersoy, Marquis de Sade, Morgan Freeman, Fahriye Evcen, Dave Navarro, Kaddafi, Johnny Depp, Angelina Jolie, Marilyn Monroe, Orhan Pamuk, Haluk Bilginer, Prince, Natalie Portman, Kanye West, Hasibe Eren, Hugh Laurie, Birinci Mustafa, Kerem Alışık.


İkizler Burcu Üçüncü Dekan

Bu dekanın geleneksel yöneticisi Güneş, modern yöneticisi ise Satürn'dür. İkizler burcunun 21-30 dereceleri arasına denk gelir. Eğer doğum gününüz 12-20 Haziran tarihleri arasındaysa Güneş'iniz bu dekana düşüyor demektir. Üçüncü dekan diğer iki dekana kıyasla biraz daha karanlıktır. 

İkizler burcu üçüncü dekan bu burcun diğer dekanlarına göre daha otoriter bir tavır sergiler. Aynı anda birden fazla işi yapabilecek kapasiteye sahiptir ve her şeye aynı anda yetişmeye çalışır. Bu dekandaki İkizler'in bir yanı çok sert, soğuk ve ciddi, diğer yanı ise çok neşeli, sıcak ve yardımseverdir. Genellikle sevdiği insanlara karşı korumacı bir tavır sergiler. İşinde ciddidir ve başarılı olmak bu dekan için zor bir şey değildir. Yönetici konumunda oldukları işlerde kendilerini mutlu hissederler. İkizler burcunun bu dekanı, diğer dekanlar gibi uyum sağlamaya ve orta yolu bulmaya pek yanaşmaz. Burcun çift yönlü yapısı bu dekanda en belirgin halindedir ve genellikle bir düşüncenin ya da durumun en zıt ucunda olmaya eğilim gösterirler. Görüşleri pek esnek değildir. Aşırı meraklıdır ve araştırmayı sever. Araştırdığı konunun en uç noktalarına kadar gidebilir. İkizler burcu bilginin ulaşımı ile alakalı bir burç olduğu için bu dekan çoğu zaman istemeden bile olsa başkalarından saklaması gereken ya da başını belaya sokabilecek bilgilere ulaşabilir. Genel olarak iyimserlik ve kötümserlik arasında gelip gider. Sivri dilli olabilir.

Bu dekanın 21-25 derecelik devresini Satürn yönetir. İkizler burcunun en ciddi, ama aynı zamanda en katı görüşlü olduğu devre budur. Biraz melankolik olabilir. 26-30 dereceleri arasındaki devreyi ise Mars yönetir. Bu devredeki kişiler iletişim kurarken daha saldırgan bir yapıya bürünebilirler ve kendi görüşlerini şiddetle savunurlar. 

Güneş'i bu dekanda olan ünlüler:
Adile Naşit, Donald Trump, George H. W. Bush, Jean-Marie Le Pen, Alişan, Anne Frank, William Butler Yeats, Peter Dinklage, Evrim Akın, Atilla İlhan, David Rockefeller, Paul McCartney, Salman Rushdie, Nicole Kidman, Can Dündar, Lana Del Rey, Tupac Shakur. 


Yorumlar