Boğa Burcu Dekanları




Boğa Burcu Birinci Dekan

Bu dekanın geleneksel yöneticisi Merkür, diğer yöneticisi ise Venüs'tür. 0-10 derece arasına denk gelir ve eğer doğum gününüz 20-30 Nisan tarihleri arasındaysa Güneş'iniz bu dekana denk gelmektedir. Birinci dekanda Boğa burcu özellikleri son derece ilginç bir şekilde sergilenir. 

Bu dekanın verdiği en önemli özellik burada herhangi bir gezegene sahip olan insanlara (özellikle Güneş) doğal bir liderlik yeteneği vermesidir. Yönetmeyi sever ve diğer insanların da kendi direktiflerine uymalarını bekler. Son derece sabittir ve Boğa burcunun diğer iki dekanına kıyasla en sabit olanıdır. Karar vermesi yıllarını alabilir ama karar verdiği zaman da verdiği karardan vazgeçmesi imkansıza yakındır. İstikrarlı ve sabırlıdır, bu yüzden zaman alsa bile sonunda istediği başarıyı elde etme kapasitesine sahiptir. Zodyaktaki en inatçı dekan da Boğa burcu birinci dekandır. Başkaları için kendi planını değiştirmesi çok zordur. Bu dekan Merkür yöneticiliği altında olduğu için konuşkan bir yapı verir. Bu dekanın iletişim yeteneği çok güçlüdür ve kendini ifade etme konusunda çok başarılıdır. Konuşma ve hitabet konularında doğal bir yeteneği vardır, aynı zamanda ikna yeteneği de çok güçlüdür. Fiziksel anlamda hareketleri yavaş ve sakin olsa bile zihni çok hızlı çalışır ve hazırcevap olabilir. 

Bu dekanın 1-8 dereceleri arasındaki devresini Venüs yönetir. Bu devre istediklerinin olması konusunda fazla talepkar ve ısrarcı olabilir, ancak zarif bir yanı da vardır. Konuşması ve hareketleri kibardır ve kaba davranışlardan pek hoşlanmaz. Sanata karşı yoğun bir ilgisi vardır. 9-10 dereceleri ise Merkür yönetir. Bu devre iletişime daha odaklıdır ancak daha zarif ve sanatsal yönünü tercih eder. Edebiyat ve konuşma sanatıyla ilgili alanlara yetenek sahibi olabilir. 

Güneş'i bu dekanda olan ünlüler: 
Kanuni Sultan Süleyman, Leonardo da Vinci, Adolf Hitler, Kraliçe 2. Elizabeth, İmparator Hirohito, Cem Yılmaz, Al Pacino, Uma Thurman, Saddam Hüseyin, Murathan Mungan, Vladimir Nabokov, Iggy Pop, Jack Nicholson.


Boğa Burcu İkinci Dekan 

Bu dekanın geleneksel yöneticisi Ay, modern yöneticisi ise Merkür'dür. Boğa burcunun 11-20 dereceleri arasına denk gelir ve eğer doğum gününüz 30 Nisan - 9 Mayıs tarihleri arasındaysa Güneş'iniz Boğa burcu ikinci dekandadır. Bu dekan yetenekli oluşuyla bilinir. 

Boğa burcu ikinci dekan hırslıdır ancak bazen hedeflerine doğru ilerlerken inişler ve çıkışlar yaşayabilir. Boğa burcunun en duygusal dekanıdır. Çevresindeki insanlara, özellikle de kendisine yakın olanlara anne ya da baba gibi davranma eğilimi vardır. Çevresindekilerin ihtiyaçlarına karşı duyarlıdır ve içgüdüleri kuvvetlidir. Diğer dekanlara göre daha sakin ve yumuşak bir yapısı vardır. Yumuşak başlı olmasına rağmen ikna gücü kuvvetlidir ve istediği şeylerin çoğunu bu şekilde elde etmeye çalışır. Bu dekan kişiye güzel bir ses tonu ya da şarkı söyleme yeteneği verebilir. Genellikle ses tonu yumuşaktır ve çok yüksek sesle konuşmaz. Ay'ın getirdiği etki nedeniyle çevresinde, özellikle karşı cins arasında popüler olabilir. Sakin ve yumuşak özelliklerine rağmen insanlara karşı aşırı sahiplenici olabilir ya da insanlar üzerinde otorite kurmak isteyebilir. Bu dekan yine Ay'ın etkisi nedeniyle yemeğe düşkündür ve vücudu su toplamaya eğilimlidir. Güvenilir olmak bu dekan için çok önemlidir ve bunun için çaba harcar. Statüye ve saygıya önem verir. Ailesine ve çocuklara düşkün olabilir. 

Bu dekanın 15 dereceye kadar olan devresini Merkür yönetir. Bu devrede kişi duyguları üzerinde konuşmaya daha çok eğilim taşır ancak iletişimde inatçı ve alıngan olabilir. 16-20 derecelik kısmı ise Jüpiter yönetir. Ay ve Jüpiter'in bir arada getirdiği etkiler kişiyi kilo almaya eğilimli bir insan haline getirebilir. Bakış açısı genellikle negatiften çok pozitife yöneliktir.

Güneş'i bu dekanda olan ünlüler:
Karl Marx, Çariçe İkinci Katerina, Müslüm Gürses, Bill Ward, Sigmund Freud, Audrey Hepburn, Halit Ergenç, Donatella Versace, Sid Vicious, Tchaikovsky, Van Gogh, William Lily, Ayhan Işık, David Beckham.


Boğa Burcu Üçüncü Dekan

Bu dekanın yöneticisi Satürn'dür ve Boğa burcunun 21-30 dereceleri arasına denk gelir. Eğer doğum gününüz 11-20 Mayıs tarihleri arasındaysa Güneş'iniz bu dekandadır. Üçüncü dekan Boğa burcunun en ciddi dekanıdır. 

Bu dekanda bulunan gezegenler değişkendir ve sanata karşı büyük bir ilgisi vardır. Satürn'ün getirdiği etki nedeniyle son derece ciddi bir profil çizer. Bu dekanda herhangi bir gezegen bulunduran bir insan, gezegenin yönettiği alanlarda ciddi bir tavır sergiler ve istikrarlıdır. Bu dekan diğer iki dekandan daha kararlı ve hedef odaklıdır. Ancak zaman zaman bazı engeller ve kısıtlamalarla karşılaşabilir. Azimli bir yapıya sahip olması bu engelleri aşmasına yardımcı olur ama önüne bir engel çıktığında karamsarlığa düşmemesi gerekmektedir. Bu dekanın estetik anlayışı aşırı gelişmiştir ve her durumda iyi görünmeyi başarabilir. Görgü kurallarına ve genel olarak sosyal kurallara diğer iki dekana kıyasla daha çok dikkat eder. Satürn'ün etkisi önüne zaman zaman engeller çıkardığı için kısıtlı imkanlar dahilinde yaratıcı olmayı doğal olarak bilen bir dekandır. Yine de melankoli bu dekanın peşini kolay kolay bırakmaz. Hayatının ilk yarısında maddi anlamda sorunlar yaşaması olasıdır ama eğer doğru adımlar atarsa ileride maddi açıdan diğer iki dekana kıyasla daha rahat bir yaşam sürebilir. Bu dekan başarıya odaklıdır ve başarıya ulaşmak için elinden gelen her şeyi yapar. Aşırı sabırlıdır ve bir şeyi elde edene kadar sabreder. Geçici değil, kalıcı başarılar bu dekanı daha mutlu eder. Başarısız olduğu durumlarda kendini fazla hırpalayabilir, bu duruma da dikkat etmesi gerekir. 

Bu dekanın 21-22 derecelik devresini Jüpiter yönetir. Diğer devrelere kıyasla daha rahat bir devredir ama aşırıya kaçma eğilimi yüzünden devamlı olarak suçluluk duygusu duyabilir. 23-26 dereceler arasındaki devrenin yöneticisi Satürn'dür. Bu devre diğerlerine göre en melankolik ve ağır devredir. Pozitif durumlardan çok negatif olanlara odaklanma eğilimi vardır. Ama diğerlerine kıyasla daha kararlı ve istikrarlıdır. Bu dekanın 27-30 dereceleri arasındaki devresini Mars yönetir. Hedeflere ulaşma konusunda diğer dekanlara göre çok daha hırslıdır ve istediğini elde etmeden de kolay kolay vazgeçmez. Ancak Boğa burcunun kibar yapısını biraz daha agresif bir hale getirebilir. 

Güneş'i bu dekanda olan ünlüler: 
Che Guevara, Çelik, Florence Nightingale, George Lucas, Demet Evgar, Stevie Wonder, Papa İkinci Jean Paul, Haydar Aliyev, Salvador Dali, Mark Zuckerberg, Malcolm X.


Yorumlar