Balık Burcu



Balık burcu zodyaktaki on ikinci ve son burçtur. Genel olarak bu dünyayla ilgili olan konular bu burcun pek ilgisini çekmez. 

Haritanızda Balık burcunun bulunduğu yerde materyal ve dünyevi konular ilginizi pek çekmez, hayalci, şefkatli, artistik, kibar ve içgüdüleri güçlü bir yapıya sahip olursunuz. 

Güneş Balık burcunda 19 Şubat - 20 Mart tarihleri arasında bulunur. Bu tarihler kış mevsiminin son dönemine denk gelir. 

Balık burcu zodyaktaki en karmaşık burçtur. Kova burcu kadar anlaşılması zor olmasa da sahip olduğu derinlik zaman zaman insanları bu burç hakkında yanılgılara sürükleyebilir. 

Balık burcu son derece şefkatli bir burçtur ve bu şefkati yalnızca sevdiği insanlara yönelik değildir. Var olan her canlıya karşı içten gelen bir şefkat duyar. 

Arkadaş canlısıdır ve her türlü insanla kolaylıkla arkadaşlık kurabilir. Bu burcun arkadaşları genellikle birbirinden alakasız insanlar olabilir. Bunun nedeni insanları yadırgamayan ve oldukları gibi kabul eden bir yapıya sahip olmasıdır. 

Balık burcu kesinlikle bencil değildir ve bazen kendi ihtiyaçlarını geri plana atarak başkalarına yardımcı olmaya çalışır. Yardım tekliflerini geri çevirmez ancak zaman zaman hayır demeyi de öğrenmesi gerekmektedir. 

Empati yeteneği ve içgüdüleri en güçlü olan burçtur. Başkalarının acılarını sanki kendi acısıymış gibi yaşayabilir. 

En hassas ve psişik burçtur. 

Hayatın döngülerini diğerlerinden farklı olarak içgüdüsel bir şekilde rahatça anlayabilir. 

Zaman zaman günlük hayattan kaçma eğilimi gösterebilir. Bu kaçışlar yalnız kalma ihtiyacı, çok fazla hayal kurma ya da alkol kullanımı şeklinde kendini gösterebilir. 

Aşırı tembel olma ya da yaptıkları hiçbir şeyde iyi olamama gibi konularla zaman zaman itham edilebilirler. Ancak bu doğru değildir, Balık burcu çok büyük işler yapabilme kapasitesine sahip bir burçtur ancak tam anlamıyla istikrar yoksunudur. Başladığı bir şeye devam etme konusunda zorluk yaşayabilir. 

Balık burcu iki dünya (bilinç ve bilinçaltı) arasında yaşayabilen tek burçtur. Bu yüzden ayakları yere çoğu zaman pek sağlam basmaz. 

En psişik burç olması bazen duygusal anlamda bir sünger gibi olmasına neden olabilir. İnsanlara ve onların duygularına karşı aşırı hassastır. 

Böyle olması bazen vücudunda, özellikle de ayaklarında anlam veremediği ağrılar hissetmesine neden olabilir. Bu nedensiz ağrılar daha çok diğer insanlardan farkında olmadan aldıkları negatif enerji yüzündendir. 

Balık burcu son derece barışçıl ve anlayışlıdır. Bazen huzurun bozulmaması için kendinden büyük tavizler verebilir. Kendi ihtiyaçlarını başkaları için feda edebilir. 

Değişken gruba ait olan Balık burcu son derece uyumludur. Kesinlikle inatçı değildir ve birlikte olduğu insanlara ve yeni ortamlara kolaylıkla uyum sağlar. Sosyal bilinci çok gelişmiştir. İnsan ayırmaz ve her insanın farklı özelliklere sahip olmasının doğal bir şey olduğunu bilir. Tıpkı Kova burcu gibi farklı olanları yadırgamaz. 

Balık burcu zodyaktaki son burç olarak en olgun burçtur. Dünyanın yapısını ve sistemi en iyi anlayan yine Balık burcudur. Koç burcu için dünya yeni bir şeydir ve keşfedilecek çok şey vardır. Ancak Balık burcu için keşfedilecek pek bir şey kalmamıştır. O yüzden Koç burcunun sonsuz merakı Balık burcunda ilgisizliğe dönüşür. Balık burcu dünyanın işleyişini zaten bildiği için ilgisini çoktan kaybetmiştir. 

Balık burcu bu kadar şeyi bilip anlamasına rağmen dışarıdan tam tersi gibi algılanabilir. Bunun nedeni de bu burcun karmaşık yapısıdır. 

Balık burcu bu dünyada ulaşılabilecek en üst seviyeye ulaşmıştır. Materyal varlığa ya da yeni deneyimlere pek ihtiyaç duymaz ve önem vermez. Balık burcunun bir üst seviyesi zaten bu dünyanın dışında bir enerjidir. 

Kendisini kanıtlamaya ihtiyaç duymaz, bu yüzden rekabetçi bir yapısı yoktur ve rekabetten de hoşlanmaz. 

Balık burcu Su grubunun en son üyesidir. Daha önceki yazımızda belirttiğimiz üzere Yengeç burcu suyun sıvı, Akrep burcu katı halini temsil ederken Balık burcunda su tamamen buharlaşmıştır ve gaz halindedir. Balık burcu fiziksel kısıtlamaları pek önemsemez. 

Ancak yine de sınırlardan hoşlanmayan bir burçtur. Sınırlamaların ve kısıtlamaların olduğu ortamlarda tıpkı Kova burcu gibi rahat edemez. Kova burcundan farklı olarak Balık burcunun kendi içinde de sınırları yoktur. 

Balık ve Kova burçları kardeş burçlar olarak görülebilirler. İkisi de aynı maddeden meydana gelmiştir ancak birbirlerinden çok farklıdırlar. İkisi de bu dünyayla ilgilenmez. Kova burcu dünyaya daha yakın bir burç olarak görülse de bu burcun ilgilendiği alan insanlardan çok genel olarak insanlık kavramıdır ve dürtüsel olarak devamlı bu kavramı beynini kullanarak geliştirmeye çalışır. Balık burcunun insanlığa bakış açısı tamamen spiritüeldir. 

Balık burcu Değişken gruptaki en değişken burçtur. Fikirsel olarak olmasa bile duygusal olarak tamamen anlık tepkiler verebilir. En ufak bir şey bile bu burcu duygusal anlamda etkilemeye yeter. 

Kendini kötü hissettiren insanlara karşı bireysel olarak pek bir şey hissetmez. Kötü bir durumla karşılaştığında ciddi anlamda çok üzülür ancak bu üzüntüsü için onu etkileyen kişiyi pek suçlamaz. Böyle durumlarda sorunun insanlığın genelinde olduğunu düşünür. Bireysel anlamda affedici olsa da toplumsal anlamda sorunları görmezden gelmez ve elinden geldiğince bunları düzeltmeye çalışır. 

Balık burcunun geleneksel yöneticisi Jüpiter, bu burca her şeye rağmen pozitif bir bakış açısı verir. Ama bu bakış açısını da en ufak şeylerden etkilenen Balık burcu için değiştirmek çok kolaydır. Jüpiter'in getirdiği bir diğer etki de Balık burcunun tıpkı Yay burcu gibi ayrıntılara çok fazla odaklanamaması ve ilgisini çabuk kaybetmesidir. 

Balık burcunun modern yöneticisi Neptün ise bu burcun zaten hayalci olan yapısını destekler. Ama aynı zamanda bir şeyi olduğundan farklı görme (daha iyi ya da daha kötü yönde) özelliğini de verir. Neptün'ün sanatsal, yaratıcı ve koşulsuz şefkatli yapısı kendini Balık burcunda en güçlü şekilde ifade eder. 

Balık burcu günlük hayatın sıkıntılarından ve sıkıcılığından inanılmaz derecede nefret eder. Bu yüzden devamlı olarak kendi içine çekilmeye ve hayal kurmaya eğilimi vardır. 

Bu burcun haritada yönettiği ev On ikinci Ev'dir. Bu ev kısıtlamalar, insanlara zararı bulunan yırtıcı hayvanlar, kendi içine çekilme, bilinçaltı, rüyalar, bu dünyaya ait olmayan şeyler, kişinin anne karnındaki dönemi (yani bilincin henüz oluşmadığı dönem), bazı bakış açılarına göre de geçmiş yaşamı temsil eder. 

Balık burcu insan vücudunda ayakları yönetir. 

Balık burcunun sembolü: 


Balık burcunun Tarot kartı Ay kartıdır. 


Bu kartın temel anlamı belirsizliktir ve Balık burcuyla ilgili bütün konuları temsil eder. 



Yorumlar