Akrep Burcu ve Karşılıkları



Yönetici gezegenleri: Mars Mars (geleneksel), Plüton Pluto's astrological symbol.svg (Modern)

Yüceltme: Yok

Zararlı: Venüs Venus

Düşüş: Ay First quarter moon

Yön: Kuzeydoğu

Organlar: Kasık bölgesi, idrar yolları, anüs, boşaltım sistemi, üreme organları, genital bölge.

Mod: Sabit

Karşıt burç: Boğa Taurus.svg

Renk: Kahverengi, bordo ve koyu kırmızı.

Rahatsızlıklar: Rahim, iç ve dış üreme organlarıyla ilgili sorunlar, fıtık, çatlaklar, yırtılmalar, iltihaplar ve akut ağrılar. Mesane taşları ve idrar yolu tıkanıklıkları, idrar yapmada zorlanma, erkek üreme organıyla ilgili tüm sorunlar, kalın bağırsak iltihabı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, hemoroid ve genital bölgede oluşan ağrılar. Virüslerden ve hayvanların ısırmaları, böceklerin sokmaları ya da zehirlenmelerden kaynaklı rahatsızlıklar, tanımlanamayan bazı hastalıklar ve C vitamini eksikliği. 

Yerler: Rahatsız edici ve korku verici yerler. Sürüngenlerin, haşerelerin ve kemirgenlerin yaşadıkları yerler. Cenazeler ve morglar gibi insanı mutsuz eden yerler. Buzlu ve karlı yerler ve bataklıklar. Su altında kalmış şehirler ya da yapılar. Çamurlu bölgeler, kilden yapılmış eşyalar. Ev içindeki soğuk ve karanlık odalar. Mahzenler, lavabolar, tuvaletler, kilerler, rutubetli ve küflü yerler. Tadilata ya da yıkılmaya ihtiyaç duyan yapılar.

Ülkeler ve şehirler: Kuzey Bavyera, Norveç, Cezayir, Fas, İspanya'nın Catalonia ve Valencia şehirleri, İtalya'nın Messina ve Frejus şehirleri, Fransa'nın Viyana şehri, Belçika'nın Ghent şehri, Almanya'nın Frankfurt şehri, Türkiye. 

Güneş Akrep burcunda: 23 Ekim - 22 Kasım 

Yönettiği ev: Sekizinci ev

Element: Su

Mitolojik sembolü: Kartal ve Akrep 

Astrolojik sembolü: Scorpio.svg

Tarot kartları: Ölüm

Kupa Beşlisi - Akrep burcu birinci dekan 

Kupa Altılısı - Akrep burcu ikinci dekan 

Kupa Yedilisi - Akrep burcu üçüncü dekan 

Kupa Kralı 

Yorumlar