Terazi Burcu


Terazi burcu zodyaktaki yedinci burçtur. İlişkiler, kişinin kendisi dışındaki insanlar, adalet ve estetik anlayışı ile ilgilidir. 

Başak burcunda artık olgunlaşmaya başlayıp günlük hayata ve rutinlere adapte olabilmeyi öğrenen kişi Terazi burcunda ikili ilişkilerin önemini öğrenir. 

Haritanızda Terazi burcunun olduğu yerde adil olmaya özen gösterirsiniz ve diğer alanlara kıyasla daha barışçıl ve uzlaşmaya eğilimli bir yapıda olabilirsiniz. 

Terazi burcu tıpkı kendini sembolize eden terazinin kefeleri gibi çift odaklı bir burçtur. Kendini daha iyi anlayabilmesi için diğer insanlardan gelen yansımasına ihtiyaç duyar. Bu durum bu burcun bireysellikten yoksun olması gibi görülse de aslında ortada çok farklı bir şey vardır. Nasıl ki kendi yüzümüzü görebilmek için aynaya ihtiyaç duyuyorsak, Terazi burcu da kendi gerçek yüzünü görebilmek için diğer insanlara ihtiyaç duyar. Karşıt burcu olan Koç burcu kendi yüzünü görmeye pek ihtiyaç duymaz çünkü kendini düşündüğü şekilde kabul eder. 

Adaletsizliğe ve haksızlığa kesinlikle katlanamaz ve öncü bir burç olduğu için bu gibi durumlarda harekete geçmekten asla çekinmez. 

Bu burç kararsızlığıyla ünlü bir burçtur. Bunun nedeni olayların ve durumların her iki yönünü de açık bir şekilde görebilme yeteneklerinden kaynaklanır. 

Yönetici gezegeni Venüs'tür. Venüs burada Boğa burcundaki materyalist tarafından çok güzellik, adalet, kibarlık ve barışçıl olma gibi özelliklerini gösterir. 

Terazi burcu yapı olarak agresif ve bencil davranışlara karşı pek de uyumlu davranamaz. Bu burç için kibarlık, kalite, sakinlik ve güzel davranışlar çok önemlidir. 

Hava elementine mensup bir burçtur ve bu gruptaki burçlar arasında en duygusal ve hassas olandır. 

Bu burç sanata da çok önem verir, kendisi uğraşmasa bile yapılan işleri takip etmeyi sever. Haritasında Terazi burcu güçlü olan kişiler profesyonel olarak olmasa bile hayatlarının bir döneminde mutlaka bir sanat dalıyla uğraşmayı düşünmüşlerdir ya da bu alanla ilgili bir deneyimleri olmuştur.

Güneş bu burçtan 23 Eylül- 22 Ekim tarihleri arasında geçer. Bu tarihler sonbahar mevsiminin başlangıç tarihleridir. 

Bu burç genel anlamda barışı ve huzuru sever ve buna yönelik çabalar gösterir, ancak bazı durumlarda Koç burcu kadar saldırgan olabilir. Bu özelliği genellikle kendisine ya da sevdiği birine haksızlık yapıldığında ya da kendini savunması gerektiğinde ortaya çıkar. 

Sosyal açıdan en aktif burçlardan biridir ve diğer hava elementi burçları gibi devamlı olarak iletişim kurabilecekleri birilerine ihtiyaç duyarlar. 

Venüs'ün etkisi nedeniyle, haritasında bu burç güçlü olanlar görüntü olarak nasıl olursalar olsunlar yaydıkları enerji, kibarlıkları ve karakterleri nedeniyle çevrelerinde beğenilen ve çekici bulunan biri olabilirler. 

Bu burcun bulunduğu yerlerde görsel güzelliğe çok fazla önem verilir ancak bu durumun abartıya kaçmaması konusunda dikkatli olunmalıdır. 

Terazi burcunun insan vücudunda yönettiği bölge böbreklerdir. 

Bu burcun Tarot kartı Adalet kartıdır. 


Bu kartta Terazi burcunu ve adaleti temsil eden teraziyi ve aynı zamanda hava elementini temsil eden kılıcı görmekteyiz. 

Terazi burcunun yöneticisi olduğu ev Yedinci Ev'dir. Bu ev anlaşmalı kontratlar, iş ortaklıkları, kişinin adalete bakış açısı ve adalet anlayışı, uzun süreli ve ciddi ilişkiler, özellikle evlilik konusu, kişinin uzun süreli olarak nasıl bir partnere ihtiyaç duyduğu ve mahkemeler ile ilgili bir evdir. 

Terazi burcunun astrolojik simgesi:


Yorumlar