İkizler Burcu


İkizler burcu zodyaktaki üçüncü burçtur ve muhtemelen en çok yanlış anlaşılan burçlardan biridir.

Kişi Boğa burcunda sahip olduğu şeylerin ve bir birey olarak kendisinin bilincine vardıktan sonra İkizler burcunda iletişimi öğrenir. 

Haritanızda İkizler burcu hayatınızın en çok hangi alanında iletişime ihtiyaç duyduğunuzu ve hangi alanlara en kolay adapte olabildiğinizi gösterir. Bu alanlarda genellikle tek bir seçeneğe takılıp kalmazsınız. 

İkizler burcunun yönetici gezegeni Merkür'dür. Modal yapısı değişkendir ve Hava elementine mensup bir burçtur. 

İkizler burcuna "yalancı" ya da "iki yüzlü" gibi yakıştırmaların yapılmasının nedeni burcun iki yönlü özelliğinden kaynaklanmaktadır. Aslında temel anlamda ikizler burcu iki yüzlü ya da yalancı değildir. İkizler burcunun yapısını anlayabilmek için öncelikle iletişimin yapısını biraz irdelemek gerekir. 

İletişim iki kişi arasında olan bir tür sözlü ya da sözsüz fikir ya da duygu alışverişi olarak kısaca tanımlanabilir. İletişimin tamamlanabilmesi için bir aktif (konuşmacı) bir de pasif (dinleyici) olan iki kişi lazımdır. Bu durum Hermetik bir yasa olan Cinsiyet Yasası ile bir benzerlik gösterir. Cinsiyet yasasına göre yeni bir  şeyin oluşabilmesi için (canlı, fikir vs.) bir aktif (erkek) bir de pasif (dişi) bir yapının birbiri ile etkileşim haline geçmesi gerekir. Daha önceki yazılarımızda aktif (erkeksi) yapının bilinç, pasif (dişi) yapının ise bilinçaltı ile alakalı olduğunu söylemiştik. Bunu iletişim ve düşünce bazına indirdiğimizde androjen bir yapıya sahip İkizler burcunu daha iyi anlamış oluruz. İkizler burcunda iletişim hiçbir zaman tek yönlü değildir. Aynı şekilde zihinleri de tek yönlü bir şekilde çalışmaz.

İkizler burcunun meraklı bir yapısı vardır ancak karşıt burcu olan Yay burcu gibi bir konunun çok fazla derinlerine inmez, birçok konuda yüzeysel bir bilgiye sahip olabilir. 

Hızlı bir öğrenme yetenekleri vardır, özellikle yönetici gezegenleri Merkür, bu burçla birleştiği zaman kişiye çok güçlü bir iletişim yeteneği bahşeder. Aynı zamanda hızlı konuşma özelliği de verebilir. 

Diğer Hava grubu burçları gibi İkizler burcunda da fikirler ve iletişim son derece önemlidir. 

Ruh hali çok çabuk değişen bir burçtur (Merkür ve hızlı olması), bazen çok neşeliyken birdenbire düşünceli bir hale gelebilir. 

Diğer burçlarda olmayan bir şekilde edebiyat ve yazıyla ilgili olan alanlarda yeteneği vardır. 

Güneş İkizler burcuna 21 Mayıs - 21 Haziran tarihlerinde girer, bu da İlkbahar mevsiminin sonlarına denk gelir. 

Haritasında İkizler burcu güçlü olan bir kişinin kendini rutinlere alıştırması zordur çünkü ilgisini çok çabuk kaybeder. 

Her ne kadar zaman zaman yüzeysel gibi görünse de bir Oğlak burcu kadar ciddi ve sorumluluk sahibi olma yetisine sahiptir. 

İkizler burcunu temsil eden Tarot kartı Aşıklar kartıdır. 



Bu kartta dişi ve erkek prensipler ile yüksek bilinci temsil eden bir melek görülmektedir. 

Daha önce gördüğümüz Koç burcu bir savunma mekanizması olarak saldırmayı, Boğa burcu ise inatlaşmayı tercih ederken, İkizler burcu kendini daha çok yalan söyleyerek (gerçekliği çarpıtarak) korumayı tercih edebilir. 

İkizler burcunun doğal yöneticisi olduğu ev Üçüncü Ev'dir. Bu ev temel ve günlük iletişimi, kardeşleri, komşuları ve temel eğitimi temsil eder. Aynı zamanda kısa seyahatlerle de ilgilidir. 

Olumsuz etkiler alan İkizler burcu gerçeklikten uzaklaşmaya eğilimlidir. Saldırı olarak iletişimini kullanabilir veya dedikodu yapma eğilimine sahip olabilir. Olumlu etkiler alan İkizler burcu ise anlayışlı ve uyumlu bir iletişimcidir.

İnsan vücudunda kolları, elleri ve akciğerleri yönetir. 

İkizler burcunun astrolojik simgesi: 




Fotoğraf: liancary-art

Yorumlar