Başak Burcu


Başak burcu zodyaktaki altıncı burçtur. Günlük hayatın rutinleriyle, sağlıkla ve düzenle ilgilidir. 

Haritanızda bu burcun olduğu alanlarda ayrıntılara önem veren, düzenli ve olayların rutin bir hale gelmesine ihtiyaç duyan, analitik düşünen biri olabilirsiniz. 

Aslan burcunda kendi bilincine varan, eğlenceyi ve ne şekilde odak noktası olabileceğini öğrenen kişi Başak burcunda daha ciddi bir hale gelir. Kişi burada artık çocuksu özelliklerini bir kenara bırakıp sorumluluk almayı ve günlük görevlerini yerine getirmeyi öğrenir. 

Başak burcu tıpkı kendini sembolize eden Bakire (Virgo) gibi saflıkla özdeşleştirilen bir burçtur. Aynı zamanlarda klasik dönemlerde kadınsı saflığı ve güzelliği ifade eden bir burç olarak da görülürdü. 

Yönetici gezegeni tıpkı İkizler burcu gibi Merkür'dür ancak Başak burcu bu gezegenin çok daha farklı bir yönünü temsil eder. 

Toprak grubuna mensup olan Başak burcu bir bilgiye ya da kaynağa İkizler burcu gibi merak odaklı olarak yaklaşmaz. Başak burcunun yaklaşımı daha çok söz konusu bilgi ya da kaynağın ne şekillerde kullanılabileceği ya da hangi alanlarda faydalı olabileceği yönündedir. 

Değişken gruptan olduğu için yeni durumlara kolaylıkla adapte olabilir ancak toprak elementinin özellikleri nedeniyle aynı gruptaki diğer burçlardan daha yavaş bir şekilde adapte olur. 

Başak burcunun yönettiği diğer bir konu da sağlık konusudur. Haritasında Başak burcu baskın olan kişiler bu konuya bir şekilde takıntılı olabilirler. 

Toprak burçlarının genel anlamda materyal dünya ile ilgili olduklarından daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik. İnsan vücudu da materyal dünyaya ait bir şeydir ve Başak burcu kendi vücuduna Boğa burcunun kazandığı paraya davrandığı gibi davranır. 

Eleştirel yönü çok güçlüdür ve olaylara objektif bir bakış açısıyla bakmakta yeteneklidir. Olumlu etkiler altında çok başarılı bir eleştirmen olabilir. 

Ayrıntılara çok fazla önem veren bir burçtur ve genellemelerle çok fazla ilgilenmez. Haritanızda bu burcun bulunduğu alanlarda çoğu insanın fark edemediği ayrıntıları yakalama yeteneğiniz olabilir. 

Bu burç iş hayatıyla da ilgilidir ancak Oğlak burcu kadar hırslı olmadığı için kariyerden çok günlük olarak iş hayatında ne kadar etkili olabildiğine odaklanır. Ciddi ve olgun bir yapısı vardır. 

Pratik bir zekaya sahiptir ve duyguları yerine mantığına göre hareket etmeyi tercih eder. 

Bu burcun haritanızda olduğu alanlarda düzenli olarak yapılacak işlere ve bir rutine ihtiyacınız vardır ve bu konularda da genellikle mantıklı olmayı tercih edersiniz. Başak burcu değişken ve adapte olma yeteneği yüksek olan bir burç olduğu için de yeni rutinlere adapte olmakta pek zorluk çekmezsiniz. 

Güneş bu burçtan yaklaşık olarak 22 Ağustos- 22 Eylül tarihleri arasında geçer. Bu tarihler yaz mevsiminin bitiş tarihleridir. 

Doğal yöneticisi olduğu ev Altıncı Ev'dir. Bu ev günlük hayatla, rutinlerle, küçük evcil hayvanlarla (köpek veya kedi gibi evin içinde bakılabilen hayvanlar), hizmet ve servis gibi alanlarla, sağlık ve hastalık gibi durumlarla, günlük iş hayatıyla ilgili bir evdir. 

Başak burcunun insan vücudunda temsil ettiği bölge mide ve karın kısmıdır. 

Bu burcu Tarot'ta temsil eden kart Ermiş kartıdır. 


Başak burcunun astroloik simgesi: 



Yorumlar