Aslan Burcu



Aslan burcu zodyaktaki beşinci burçtur ve yaratıcılık, eğlence ve çocuklarla ilgili bir burçtur. 

Yengeç burcunda ailesini ve akrabalarını tanıyan kişi Aslan burcunda kendi bilincine daha çok varmaya başlar. 

Haritanızda Aslan burcunun bulunduğu yerlerde eğlenceye düşkün, neşeli, sıcak ve otoriter bir konumda olabilirsiniz. Aynı zamanda Aslan burcunun bulunduğu yerlerde kendinizi özel hissetmeye ihtiyacınız vardır. 

Aslan burcu gösterişli olmayı ve gösterişli şeyleri sever ancak bunu hava atma amaçlı olarak yapmazlar. Burcun enerjisi kişileri bu yönde seçimlere iter. 

Dikkat çekmeyi ve odak noktası olmayı seven bir burçtur. Haritanızda nerede olursa olsun bu burcun olduğu alanlarda dikkat çeken biri olursunuz. 

Aslan burcu eğlenceyi sever ve rahattır, gerginliklerden pek hoşlanmaz. Gerginlik yaratmayı sevmediği gibi sıkıntılı durumlardan da kaçma eğilimi vardır. 

Aslan burcu liderlik özelliklerine sahip bir burçtur. Ancak Aslan burcunun liderliği Koç burcundan oldukça farklıdır. 

Koç burcunu elinde kılıcıyla ordusunun en başında savaşa giden bir kral olarak düşünürsek, Aslan burcunu da tahtında oturmuş, ülkesini yöneten bir kral olarak düşünebiliriz. Koç burcu öncü bir burç olduğu için halkına yol göstermesi ve örnek olması gerektiğini düşünürken Aslan burcu da sarayda savaş stratejisi planlayan bir kral olmanın halkı için daha faydalı olduğunu düşünür, çünkü sabit bir yapıya sahiptir. 

Aslan burcu özel olma konusuyla ilgili bir burçtur. Bu burcun haritamızda bulunduğu alanlarda özel olmak isteriz. Kendimizi bu alanlarda özel hissettiğimizde bu enerjiyi daha sağlıklı bir şekilde yansıtırız ve daha önemli oluruz. Karşıt burcu olan Kova burcu ise özel olma konusundan çok bir topluluğa ait olma konusunu daha çok önemser. 

Aslan burcu ateş elementine mensup burçlar içinde en duygusal olanıdır ve mantığından çok kalbiyle hareket etmeye eğilimlidir. 

Aslan burcu fedakarlık özelliğine de sahiptir. Aslan burcunun fedakarlığı ilerleyen yazılarda bahsedeceğimiz Balık burcunun fedakarlığından oldukça farklıdır. Aslan burcu sevdiği ve kendi tarafından olarak gördüğü kişiler için son derece fedakardır. Sabit bir burç olduğu için duyguları uzun sürelidir ve sevdiği kişilerden gördüğü kötü muameleye çok uzun süre katlanabilir. Ancak kendi tarafında görmediği kişilere karşı çok farklıdır. Gururunun ezildiğini fark ettiğinde bu kişilere karşı yıkıcı davranışlar gösterebilir. 

Bu burç Koç burcundan farklı olarak çabuk öfkelenmez, yavaş yavaş öfkelenir ve patladığı zaman da tehlikeli olabilir. Sabit bir burç olduğu için de öfkesi kolay kolay geçmez, ancak yine de kinci değildir. 

Güneş Aslan burcundan 23 Temmuz -  22 Ağustos tarihleri arasında geçiş yapar. Bu tarihler yaz ayının ortasına denk gelir. Güneşin en yakıcı olduğu ve etkisinin en çok hissedildiği tarihler de bu tarihlerdir. 

Aslan burcunun yönetici gezegeni Güneş'tir. 

Doğal yöneticisi olduğu ev Beşinci Ev'dir. Bu ev eğlence, sanatsal yetenekler, sportif yetenekler ve diğer her türlü yetenek, çocuklar, kısa süreli romantik aşk ilişkileri gibi alanları yönetir. Aslan burcunun fedakarlık özelliği bu evle birlikte daha çok ortaya çıkar çünkü insanların hiç düşünmeden fedakarlık yapabilecekleri en önemli konu kendi çocuklarıdır. 

Haritasında Aslan burcu güçlü olan kişiler son derece dramatiktir ve hatta belirli durumlarda oyunculuk yeteneği de görülebilir. 

Bu burç çoğu zaman egoist ve bencil olarak tanımlanır ancak olumlu etkiler altında Aslan burcunun bencilliği negatif bir bencillik değildir. Kişinin hayatta ilerleyebilmesi ve kendini yeterince tanıyabilmesi için başkalarına zarar vermeden bencil olabilmesi çok önemli ve sağlıklı bir konudur. 

Aslan burcu aynı zamanda yaratıcılık ve ifade ile ilgili bir burçtur. Bu burçta bulunan gezegenler kendilerini yaratıcı bir şekilde ifade etme dürtüsü taşırlar. 

Olumsuz etkiler altında Aslan burcu negatif bir şekilde bencil, yalnızca kendinin ve sevdiği birkaç kişinin çıkarını düşünüp diğer insanları ezmekte sakınca görmeyen, yaratıcılıktan yoksun ya da yaratıcılığını olumsuz bir şekilde kullanan bir enerjiye dönüşebilir. 
Aslan burcunun insan vücudunda yönettiği bölgeler kalp ve omurilik bölgeleridir. 

Aslan burcunun Tarot kartı Güç kartıdır. 



Bu kartta aslanı evcilleştirmiş ve kontrol edebilen bir kadın görmekteyiz. Sembolizmde aslan güç demektir ve kadın da bilinçaltıdır. Kadının başının üstündeki sonsuzluk işareti de ilahi müdahaleyi ifade etmektedir. 

Aslan burcunun astrolojik simgesi:


İllüstrasyon: hgjart

Yorumlar