Toprak Elementi



 Toprak elementi yalnızca gözle görülebilen, elle tutulabilen, duyularla hissedilebilen şeylere inanır. Güvenilir ve sabittir. Büyük riskler almaz ve genellikle denenmiş ve kanıtlanmış yöntemleri tercih eder. Doğruluğu kesin olan şeylere karşı diğer elementlere kıyasla daha büyük bir eğilimi vardır. Materyalisttir. Tedbirli ve tutucudur. 

 Diğer elementlerin aksine fiziksel dünyada yaşamayı daha çok tercih ederler. Hava elementi daha çok düşünce, ateş tutkular, su duygularda yaşamayı severken toprak elementi fizikseldir. 

 Haritasında toprak elementi eksik olan kişiler genellikle kendi vücutlarıyla pek barışık değildir ve fiziksel bağlantı kurmakta zorlanırlar. Ayakları yere basmayan ve para konusunda başarısız kişiler olabilirler.

 Haritasında toprak elementi fazla olan kişiler ise bir işe kolay kolay başlayamazlar. İnatçı ve dar görüşlü olabilirler. 

 Toprak elementine mensup burçlar: Boğa, Başak ve Oğlak.

 Toprak elementine mensup evler: İkinci, Altıncı ve Onuncu evler.

 Feminen ve negatif bir elementtir. 

 Pusulada Kuzey yönünü gösterir. 

 Simyada Tuz elementine tekabül eder. 


(Simyada tuz elementinin sembolü)

Simyadaki sembolü üzerinden çizgi geçen ters üçgendir.

(Simyada toprak elementinin sembolü)

Elementsel aleti tılsımdır (pentacle). Tarot'ta Tılsım grubu ile ifade edilir. 



Toprak elementi en yavaş elementtir. 

Yapısı Soğuk ve Kuru'dur.

 Haritanızda toprak elementi hayatınızın hangi alanlarında sistemli çalışmayla başarılı olabileceğinizi ve günlük işleri rahatlıkla halledebileceğinizi gösterir. Aynı zamanda hangi alanlarda harekete geçmeye korktuğunuzu ve tıkandığınızı da gösterir. 

Yorumlar