Plüton


 Plüton şu anda gezegenlikten çıkarılmış olsa da bir zamanlar güneş sistemindeki dokuzuncu gezegendi. 18 Şubat 1930'da Clyde W. Tombaugh tarafından keşfedildi.


 2005 yılında, kendinden daha büyük bir cüce gezegen olan Eris keşfedildikten sonra Plüton da cüce gezegen grubuna dahil edildi. 

 Plüton'un yönettiği alanlar; değişim, yeniden yapılanma, yeniden doğma gibi alanlardır. Haritanızda Plüton'un bulunduğu yerde kendinizi devamlı olarak bir değişim döngüsü içinde bulabilirsiniz. Plüton var olan düzeni devamlı olarak yıkarak yerine yeni bir düzenin oluşmasını tetikler. 

 Mars'ın daha yüksek bir oktavı olan Plüton da yıkım kavramı ile ilgilidir. Ancak Plüton Mars'tan farklı olarak bu işi ani olarak yapmaz. Plüton sabırlıdır ve bu iş için uygun anın gelmesini bekler. 

 Ölüm konusu da Plüton ile ilgili bir konu olarak görülür. Plüton'un ölüm kavramı Satürn'den farklıdır. Satürn, ölüm kavramını döngüsel ve doğal bir konu olarak görürken, Plüton'un bakış açısı daha karanlıktır. 

 İnsan kaçırma, ağır baskılar ve takıntılar Plüton'la alakalı konulardır. Plüton sahip olduğu bir şeyi kolay kolay bırakmak istemez ve kafasına koyduğu şeyi elde etmek için her şeyi yapar. 

 Plüton virüsler ve iyileşme alanlarını da yönetir. Plüton'un kendi döngüsel yapısı olan yıkım ve yeniden başlatma bu alanları destekler niteliktedir. 

 Suç, yeraltı dünyası, terör, diktatörlük gibi toplum huzurunu tehdit eden kavramlar Plüton'la ilgili olarak görülür. 

 Plüton'un tercih ettiği çalışma yapısı gözden uzak, gizli ve kimsenin haberi olmayan çalışmalardır. Haritanızda Plüton'un bulunduğu evdeki konularla ilgili olarak da bu şekillerde eğilimleriniz olabilir. 

 Plüton derin ve yoğun'dur. Haritanızda dokunduğu gezegenlerin hiçbirinde yüzeysellik ve ciddiyetsizlik bulamazsınız. 

 Haritanızda bulunduğu yerde devamlı olarak daha derin anlamları ve gerçekleri ararsınız. Plüton kendiyle ilgili konularda gizliliğe önem verse de diğer konularla ilgili gizliliğe saygısı yoktur. Siz onunla ilgili hiçbir şey bilemezken o sizinle ilgili her şeyi öğrenmeye çalışır. 

 Plüton güç konusunda da takıntılı bir gezegendir. 

 Plüton'un yönettiği burç Akrep burcu olarak görülmektedir. 



 Dominant ve güçlü bir yapıda olan Akrep burcu kendini değiştirmek istemese de çevresini istediği şekilde değiştirebilmek konusunda başarılır. Gizliliğe önem veren sabit yapısı Plüton'un kendini ifade edebilmesi için ideal bir yerdir. 

Yorumlar