Neptün



 Neptün, güneş sisteminde gözlem yapılmadan bulunan tek gezegendir. Uranüs'ün yörüngesindeki anormal sapmalar araştırılırken buna neden olabilecek şeyin yine onun boyutlarında bir gök cisminin manyetik etkisi olabileceği düşünüldü. Konumu Urbain Le Verrier tarafından matematiksel tahmin yöntemiyle bulundu ve ilk defa 23 Eylül 1846'da Johann Galle tarafından teleskopla gözlemlendi. 

 Neptün'ün bulunduğu yıl ilk defa anestezi ve hipnoz kullanımına başlanılmıştı, bu yüzden bu konular Neptün'le ilişkilendirilir. 

 İlüzyon, rüyalar, soyut düşünceler, olmayacak hayallere dalma konuları Neptün'ün yönettiği konulardır. 

 Neptün, haritada bulunduğu yerde kişiyi kuruntu, gerçekten kaçış, aldanma gibi durumlara iter. Bulunduğu evde nedeni anlaşılamayan olaylara ve anormalliklere neden olabilir. 

 Olumlu açılar alan bir Neptün bile bir dereceye kadar zararlı etkiler gösterebilir. Gerçekliği tam olarak göremeyen kişi kendini pembe hayallere kaptırır ve gerçeklikle yüzleşince hayal kırıklığına uğrayabilir. 

 Neptün olumsuz açılar aldığında uyuşturucu bağımlılığı, yalan, devamlı olarak hayal dünyasında yaşama ve çeşitli psikolojik sorunlara neden olabilir. 

 Venüs'ün daha yüksek bir oktavı olarak kabul edilir. Venüs kişisel ve kişiye karşı duyulan sevgiyi ifade ederken Neptün daha evrensel bir sevgiyi ifade eder. 

 Neptün eğer bulunduğu yerdeki dünyayı beğenmezse kendine hayali olarak daha ideal bir dünya inşa eder. Kişi gerçeklikle karşılaştığı zaman ise yaşanan hayal kırıklığı çok büyük olur. 

 Neptün açılarla dokunduğu gezegenleri suda eriyen aspirin gibi "çözer". Özellikle Güneş, Mars gibi ateş yapılı gezegenler Neptün ile karşılaştıklarında bazı özelliklerini kaybederler, daha "yumuşak" bir yapıya bürünürler. 

 Neptün sinema, televizyon, tiyatro, moda gibi alanları yönetir. 

 Neptün'ün yönettiği burç olarak modern astrologlar tarafından Balık burcu seçilmiştir.



 Balık burcu zodyaktaki en karmaşık burçtur. Burçlar döngüsünün sonudur ve en olgun burç olduğu düşünülür. Balık burcu da Neptün gibi hayalcidir ve bulunduğu dünyayı beğenmediği zaman kendine yeni ve daha ideal bir dünya kurmayı tercih eder. En spiritüel burçlardan biri olan Balık burcu Neptün'ün fonksiyonlarını en rahat ifade edebildiği burçtur. 

 Neptün'ün zararlı (detriment) konumunda olduğu burç Başak burcudur. 



 Başak burcu somut olmayan hiçbir şeye güvenmez ve hayallerden çok gerçekliğe ihtiyacı vardır. Sorgulayıcı ve analitik yapısı Neptün'ün kendi şaşaalı dünyasını bu burç üzerinden ifade etmesini zorlaştırır. 

 Neptün'ün yüceltme konumunda olduğu söylenen burç Yengeç burcudur. 



 Yengeç burcu duygusal ve hassas bir yapıya sahip olduğu için kendini koruyacak kalkanların arkasına saklanmaktan her zaman memnuniyet duyar. Neptün'ün aslında bir göz yanılması olan kalkanları da sonuçta bir kalkandır ve Yengeç burcu için idealdir. 

Neptün'ün sembolü:




Yorumlar