Mars


 Mars'ı tanımlayan en uygun kelime savaşçıdır. Mars savaşmayı sever. Hareket konusunu yöneten gezegendir.

 Haritanızda Mars güçlü ise kendini rahatlıkla savunan, hiçbir korkusu olmayan, taviz vermeyen biri olabilirsiniz. Hareketli bir yaşantınız vardır. 

 Haritanızda Mars zayıfsa pasif, sakin bazı durumlarda da öfkesini kontrol edemeyen ve şiddet eğilimli biri olabilirsiniz. 

 Mars kazalar, acı ve ağrı hislerini yönetir. Ani ve şiddetlidir. 

 Bir kadının haritasında Mars, Güneş ile birlikte, bir kadının hayatında nasıl bir erkek istediğini gösterir. 

 Erkeklerde ise Güneş ile birlikte erkeksi özelliklerini nasıl kullanabiliğini ve dış dünyaya yansıttığını gösterir. 

 Bir insanın şiddet uygulama potansiyelini hariitasındaki Mars'ın durumundan anlayabiliriz. 

 Mars tutku ve şehvet duygularını yönetir. Venüs şehvetsiz sevgi ise Mars da sevgisiz şehvettir. 

 Venüs'ün karşıt gezegeni olarak maskülen bir yapıya sahiptir. 

 Gurur, şeref ve cesaret konularını yönetir. 

 Her şeyden önce Mars, kişinin motivasyonudur. Sizi motive eden şeydir. 

 Güneş ve Venüs, amaçlarınızı ve yapmayı sevdiğiniz şeyleri gösterirken Mars da bunlara ne şekilde ulaştığınızı ve ulaşma tarzınızı gösterir. 

 Mars'ın verdiği duygular kişiyi motive eden duygulardır. Örneğin öfke bizi bir şeyler yapmamız için motive edebilir, şehvet ve gurur da aynı şekilde. 

 Tarot'ta Mars'ı ifade eden kart Kule kartıdır. 



 Bu kartta Mars enerjisi çok güzel ifade edilmiştir. Beklenmedik, şiddetli ve yıkıcı bir olayı tasvir eder. Dengeler değişmiştir, şimşeğin çakıp devirdiği taca bakarsak da eski düzen yıkılmıştır. 

 Mars yapısı itibariyle yıkıcıdır. Ancak bu yıkım gerekli bir yıkımdır. Artık bir işe yaramayan eski düzenin yerine yenisinin kurulabilmesi için yıkılması gerekir. 

 Haritanızda Mars hayatınızda tutkulu olduğunuz ve peşinden gitmek istediğiniz alanları gösterir. 

 Mars aynı zamanda ordu ve askeri işleri de yönetir. 

 Mars'ın yöneticisi olduğu iki burç vardır: Koç ve Akrep burçları.



 Koç burcu yönetici gezegeni Mars gibi ani ve şiddetlidir. Gözüne kestirdiği hedefin peşinden hiç çekinmeden gider ve cesurdur. Mars'ın fonksiyonlarını gerçekleştirebilmesi için ihtiyacı olan ego ve dürtüler Koç burcunda bulunmaktadır. 



 Akrep burcu Mars'ın kendini rahatlıkla ifade edebildiği diğer burçtur. Tıpkı Koç burcu gibi hedeflerine ulaşmakta sınır tanımaz, kolay bırakamayan ve sabit yapısıyla hedeflerinin peşinden yılmadan gider. Koç'tan farklı olan yanı da budur, Koç burcu bir süre sonra sıkılıp hedefi bırakabilirken Akrep burcu sonuna kadar gitme eğilimindedir. 

 Mars'ın zararlı (detriment) konumunda olduğu burçlar Venüs'ün yöneticiliğini yaptığı Boğa ve Terazi burçlarıdır. 



 Boğa zodyaktaki en yavaş burçtur, bu da Mars'ın hızlı yapısını çok kötü bir şekilde etkiler. Mars'ın hareketleri bu burçta yavaşlar. Kendi doğal fonksiyonlarını Boğa burcunda olması gerektiği gibi gerçekleştiremez. Enerji olması gerektiği gibi açığa çıkamadığı için de hayal kırıklığı ve öfke duygularının oluşması kaçınılmazdır. Mars'ın olduğu yerlerde ne kadar az hareket edilirse o kadar baskı oluşur. 



 Mars Terazi burcundayken Boğa'dan daha aktiftir ve hareket konusunda pek sorun yaşamaz. Terazi olayların iki yönünü de görebilen ve denge kurmaya çalışan bir burçtur, ancak Mars'ın tek bir hedefe odaklanmaya ihtiyacı vardır. Denge ihtiyacı yüzünden Terazi burcu kendini çok fazla ön plana atmayı sevmez, Mars'ın yerinde duramayan yapısı da bu dengeyi bozar. 

 Mars'ın yüceltme (exaltation) konumunda olduğu burç Oğlak burcudur. 



 Mars Oğlak burcunda ihtiyacı olan olgunluğa ulaşır. Oğlak burcu, Koç burcu gibi bir harekette bulunmuş olmak için hareket etmez, Oğlak hırslıdır ve önünde daima bir hedefi vardır. Mars bu burçta yaptığı her şeyi hedeflerine ulaşmak için yapar. Oğlak burcunun yöneticisi Satürn, Mars'ın çocuksuluğunu ve nedensiz hareket etme dürtülerini kontrol altına alır. 

 Mars'ın düşüş (fall) konumunda olduğu burç Yengeç burcudur.


 Risk almayı seven Mars, devamlı bir güvenlik arayışında olan Yengeç'te rahat edemez. Yengeç sakin ve huzurlu ev ortamını tercih ederken Mars dışarı çıkıp yeni maceralara atılmak ister. Bu yüzden Yengeç burcunda Mars büyük bir baskı altındadır. Bu baskı da Mars'ın olumsuz özelliklerinin daha çok ortaya çıkmasına neden olur. 

 Mars'ın rengi kırmızıdır. 

 Mars'ın sembolü Venüs'ün tam tersi olarak erkek sembolüdür.



 Mars'ın günü Salı'dır. 

 Mars'ın metali Demir'dir. 





Yorumlar