Genel Olarak Elementler




 Aslında normal şartlar altında bu yazıyı element açıklamalarından önce yazmam gerekiyordu ama konunun daha iyi anlaşılması için öncelikle elementler hakkında az çok fikir sahibi olunmasının daha uygun olduğunu düşündüm. 

 Astrolojide, köken olarak simyada, elementler mevsimlere göre düzenlenmiştir. 

 Şöyle ki: 

 İlkbahar mevsimi (Nemli havanın Sıcak havaya dönüşmesi) === Hava elementi 

 Yaz mevsimi (Sıcak havanın Kuru havaya dönüşmesi) === Ateş elementi

 Sonbahar mevsimi (Kuru havanın Soğuk havaya dönüşmesi) === Toprak elementi

 Kış mevsimi (Soğuk havanın Nemli havaya dönüşmesi) === Su elementi.

Eski zamanlarda evrende yalnızca dört elementin (ateş, su, toprak, hava) olduğu ve tüm evrenin bunlardan oluştuğu düşünülüyordu. 

 Bu dört element yaşamın başlıca dört prensibi olarak görülüyordu. 

 Bu elementler özelliklerine göre 360 derecelik zodyakta her biri 30 dereceye denk gelen burçlara uygun bir şekilde dağıtıldı. Burçlar 3'erli gruplar halinde özelliklerini yansıttıkları elementlere göre gruplara ayrıldılar. 

 Aynı elementteki burçlar arasında 120 derecelik bir açı vardır (trine açısı) ve bu da aynı elementin kendi içindeki uyumunu gösterir. 

 Koç=Ateş, Boğa=Toprak, İkizler=Hava, Yengeç=Su şeklinde başlar ve bu element döngüsü Balık burcunda sona erene kadar iki kez devam eder. 

Aynı element grubundaki burçlardan üç gezegenin birbirine yaptığı açıya da "Grand Trine" denir ve daha sonra tekrar bahsedeceğimiz üzere bu açı bir insanın haritasında sahip olabileceği en güzel şeylerden biridir. 

Gelelim "Maskülen" ve "Feminen" özelliklere. Bunlar eski zamanlardaki erkek egemen sistemin yakıştırdığı cinsiyetçi etiketler olmaktan ziyade, enerjinin yönelimiyle ilgili kavramlardır. 

"Maskülen" enerji diye tabir edilen şey dışarıya doğru iten ve kabuğundan çıkmak için uğraşan, zorlayan enerjidir. 

"Feminen" enerji ise kendi içine doğru çeken ve çektiği şeyi kendi içinde harmanlayan bir enerjidir. 

 "Pozitif" ve "Negatif" kavramlarını ise atomun içindeki proton ve elektronlar gibi düşünebilirsiniz. 

Bu kavramları elementlerle karşılaştırdığımızda da aslında pek de mantıksız olmadığını görebiliriz. 

Örneğin feminen grupta olan toprak elementi içine giren şeyleri belirli bir işlemden geçirir. Tohumların büyüyüp bitki olması, gömülen canlıların toprak içinde bir süre sonra yok olması gibi. 

Yorumlar