Ay


 Haritanızda Ay, içgüdülerinizi, alışkanlık yapılarınızı ve bilinçaltınızı gösterir. Aynı zamanda, tıpkı Güneş'in baba ve erkeklerle olan ilişkileri gösterdiği gibi, Ay da anne ve kadınlarla olan ilişkileri gösterir. 

 Ay, astrolojik gezegenler arasında en hızlı hareket edendir. Bir burçtan yaklaşık 2.5 günde geçer. Bütün burçlardan geçmesi 28 gün sürer bu da yaklaşık bir aya denk gelir. 

 Ay burçların içinden geçip o burçların enerjilerini aldıkça insanlardaki ruh hali değişimi kaçınılmazdır. 

 Ay, su elementi özellikleri taşıyan bir gezegendir ve feminendir.

 Gelgitleri ve dalgaları yönetir. Vücudumuzun çoğu sudan oluştuğu için bizim üzerimizde de büyük bir etkisi vardır. 

 Kadınların adet dönemlerini yönetir, her 28 günde bir ay zodyak etrafında dönüşünü tamamladığında bu dönem tekrarlanır. 

 Ayın bu döngüsü içinde dünyadan bakıldığı şekilde büyüyüp küçülür. Kendine ait fazları vardır. 

 Eğer yeni bir şeye başlamak istiyorsanız ay yeni ayda büyürken başladığınızda daha olumlu sonuçlar alırsınız. Kendinizi bir şeylerden uzaklaştırmak, bir şeyi kendinizden itmek isterseniz de ay küçülürken o şey üzerinde çalışabilirsiniz.

 Ay hayattaki doğal döngülerle ilgilidir. Tıpkı ayın fazları gibi hayattaki her şey başlar, doruk noktasına ulaşır ve sönerek yok olur. 

 Bu konuya dikkat ederseniz ayın döngüsüne göre hareket ettiğinizde işler sizin lehinize olur. Eğer etmezseniz de aleyhinize olmaz tabii, sadece akıntıya karşı yüzmeye çalışmış gibi olursunuz bu da harcamanız gerekenden daha fazla çaba harcamanıza neden olur. 

 Bir hedefiniz olduğunda ona odaklandığınızda düşüncelerinizle birlikte duygularınızı da işin içine katmanız gerekir. Duygularınız ve düşünceleriniz denge içinde olursa o hedefe daha çabuk ulaşırsınız. 

 Ay duyguları yönetir. 

 Bildiğiniz üzere Ay'ın kendi ışığı yoktur, Güneş'ten aldığı ışığı yansıtır. Daha önceki yazıda öğrendiğimiz gibi Güneş bizim bilincimizdir. Bu yazıda öğrendiğimiz üzere de Ay da bilinçaltımız. 

 Bilinçaltımız yaşamımız boyunca bilincimizle aldığımız verileri kendine çeker, bu verileri kendi içinde işler ve dünyaya geri yansıtır. Tıpkı Ay'ın Güneş'ten aldığı ışığı yansıtması gibi. 

 Ay kişinin kendi annesini ve annelik duygusunu nasıl yansıtacağını da gösterir. (Bu durum yalnızca kadınlar için geçerli değildir, "annelik duygusu" dediğimiz şey yalnızca geleneksel bir tanım, günümüzde çocuklarıyla anneleri kadar -bazen daha da fazla- ilgilenen erkekler de görüyoruz, bu durum her iki cinsiyet için de geçerli) 

 Ay'ın bulunduğu burç, ev ve açılar kişinin ilk çocukluk dönemlerinde annesini nasıl algıladığı, annesinin nasıl bir karaktere sahip olduğu ve çocukla olan ilişkisi, bunun sonucu olarak da kişinin kendi çocuklarına nasıl annelik edeceğini gösterir. Sonuçta tıpkı ilişkiler gibi annelik ve babalık da ilk önce kendi ailemize bakarak öğrendiğimiz bir şeydir. 

 Ay aynı zamanda, Venüs ile birlikte bir erkeğin hayalindeki ideal kadını gösterir. Her erkek kabul etse de etmese de içten içe annesi gibi bir kadın ister. (Kadınlar için bunun göstergesi Güneş ve Mars'tır.) 

 Ay, bizim kendimizi en çok güvende hissettiğimiz yer, yani evimizdir. Fiziksel olarak olmasa da evimiz olarak gördüğümüz, kendimizi huzurlu ve güvende hissettiğimiz her yerdir. 

 Ay erken çocukluk dönemi ve o dönemdeki duygusal yapıyı da gösterir. Olumsuz bilinçaltı kodlarını yıkabilmek için çocukluk döneminde beynimize işlenmiş verileri bilinçaltımıza daha güçlü veriler yerleştirebiliriz, ya da en azından bunların etkisini azaltabiliriz. 

 Ay'ın Tarot'taki karşılığı genel kanının aksine Ay kartı değildir. Azize kartıdır. 



Kartta siyah ve beyaz iki sütun arasında görülen kadın hayatında dengeli bir pozisyona gelmiş ve ayaklarının dibindeki Ay'a (bilinçaltına) hakim olabilmiştir. 

 Ay kartı Balık burcuyla ilgili bir karttır.



Ayla ilgili dikkat edilmesi gereken diğer konu da boşlukta (void of course) olduğu zamanlardır. Ay bu duruma genellikle burç değiştirirken girer. Gezegenlerin hiçbirine açı yapmaz ve tamamen tek başına kalır. Bu durum bazen bir iki saat bazen de iki buçuk günün tamamını alabilir. Ayın bu durumunda başlanılan işlerin başarılı olması pek beklenemez. 

  Ay'ın yönettiği burç Yengeç burcu, doğal yöneticisi olduğu ev de Dördüncü evdir. 

Yengeç burcu annelik ve güvenlikle alakalı bir burçtur. En duygusal burçlardan biridir. Yengeç burcu direkt yaklaşımdan çok dolaylı yaklaşımı tercih eder çünkü direkt yaklaşım güvenlik ihtiyacı duyan Yengeç burcuna çok riskli gelir. 

 Ay'ın zararlı (detriment) olduğu burç da Oğlak burcudur. 
 Oğlak burcu, Yengeç burcunun aksine güvenlik arayışında değildir ve risk almaktan çekinmez. Aynı zamanda Satürn'ün sert ve katı etkisi yumuşak ve hassas Ay için pek de rahat bir ortam oluşturmaz. Ay Oğlak burcundayken bu yüzden kendini güvende hissedemez ve duygularını ifade etmekte zorlanır. Satürn etkisi nedeniyle devamlı olarak duyguları bastırma dürtüsü vardır. 

 Ay'ın yüceltme (exaltation) konumunda olduğu burç Boğa burcudur. 


Ay ve Venüs iki dişi gezegen olarak birbirileriyle çok güzel bir uyum gösterirler. Boğa burcunun verimli, bereketli ve anlayışlı yapısı Ay'ın özellikleriyle çok güzel bir şekilde harmanlanır. Ay, Boğa burcunun verimli toprak yapısını daha da verimli hale getirir. Boğa burcu Ayla birleşince duygularını ve estetik anlayışını son derece rahat bir şekilde ifade eder. 

 Ay'ın çöküş (fall) konumunda olduğu burç Akrep burcudur. 


İkisi de aynı element grubundan olsa da Ay Akrep burcunda kendini rahat hissedemez. Akrep burcu Ay'ın karanlık ve vahşi yönünü ortaya çıkarır. Verdiği olumsuz duygusal tepkilerde dengeyi korumakta zorlanır. Yukarıda bahsettiğimiz Ay döngüsü, yani her şeyin başlaması ve sonunda yok olması olayı Akrep burcu için kabul edilemez bir şeydir. Sabit ve kararlı bir burç olan Akrep burcu eski döngüyü bırakmakta ve yeni döngünün başlamasını kabul etmekte zorlanır. Duyguları inanılmaz derin hisseder ancak kendini devamlı olarak bir uçtan diğerine giderken bulur. Akrep burcu duyguları ne kadar derin hissetse de Oğlak burcu gibi bunları dışarıya yansıtmaz. Aralarındaki tek fark Oğlak burcunun bunu istemeden, Akrep burcunun ise isteyerek yapıyor olması. 

Ay'ın günü Pazartesi'dir. 

Ay'ın rengi Gri ve Gümüş renkleridir. 

Ay'ın metali ise Gümüş'tür. 

Ay'ın sembolü bir hilal şeklinde gösterilir.







Yorumlar